Dietetika

Mi is az a dietetika, ki a dietetikus?

A dietetika, a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág. Napjainkban egyre kiemelkedőbb helyen szerepel a helyes táplálkozás, az egészséges életmód. A dietetika elsődleges célja, hogy segítsen ennek egyénre szabott kialakításában, illetve a meglévő betegségekhez alkalmazkodó étrend létrehozásában.

A dietetikus az a főiskolai végzettségű szakember, aki az egészséges és beteg emberek számára nyújt segítséget, azáltal, hogy segít a számukra megfelelő, helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás megtervezésében, kialakításában.

Mi történik a személyes tanácsadás során? Mire számítson első alkalommal?

Az első dietetikai találkozás során felmérem a kliens tápláltsági állapotát, majd táplálkozási anamnézis felvétele során annak kiértékelése történik. A táplálkozási anamnézishez még a konzultáció előtti időszakban szükséges a kliensnek kitöltenie egy igen részletes kérdőívet a táplálkozási szokásokra kitérve. Emellett szükséges lesz egy 3-5 napos táplálkozási naplót is magával hoznia.

A személyre szabott dietoterápia elkészítéséhez szükségem van még minden korábbi leletre és szakorvos által megállapított diagnózisra amennyiben összetettebb betegség áll a háttérben.

Ezután megtörténik szóban a személyre szabott egyéni tanácsadás. Amennyiben egyéni étrend csomagot is választ, azt a tánácsadástól számított 1-2 héten belül PDF formátumban kapja meg.

Mit hozzon magával a konzultációra?

a kitöltött 5 napos táplálkozási naplót

szakorvosi dokumentációját és labor leletét

kérem, gondolja végig, milyen gyógyszereket, illetve étrend-kiegészítőket fogyaszt

Dietetika a fogászatban Hogyan kapcsolódik a dietetika a fogászathoz?

Nem is gondolná, mennyi mindent tehet fogai egészségéért a helyes táplálkozással, illetve különböző fogászati beavatkozások után, hogy segítheti elő gyógyulását, hogyan őrizheti meg a szép végeredményt. A mindennapos szájhigiénia kiemelkedően fontos, emellett azonban a táplálkozás szempontjából sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra.

Epicutan teszt végzésére is lehetőség van, mint késői vagy acut allergiás tünetek tisztázása céljából. Ilyenkor a tesztelendő anyag speciális krém formájában kerül felhelyezésre s bor felszínére, majd meghatározott időkben kerül sor a leolvasásra.

Mik ezek a leggyakrabban előforduló területek?

fogszuvasodás: leggyakrabban előforduló fogászati betegség. Kialakulásában fő szerepet játszik a nem megfelelő táplálkozás és a helytelen szájhigiénia.

foghúzás, szájsebészeti műtét: a beavatkozás után a legfontosabb, hogy a páciens mielőbb visszatérhessen hétköznapi életéhez. Tanácsadásaimon megbeszéljük, mivel, hogyan könnyítheti a saját dolgát a gyógyulás idejére.

fogszabályozás: amikor fogszabályozásban részesülünk, vagy gyermekünk, számos új kihívással szembesülünk. A kezdeti kellemetlenségeken, és a megszokás nehézségein kívül az étkezésünkön is változtatni kell. A konzultációk alkalmával segítek és támogatom az életmódbeli változások megélésében és az új táplálkozási szokások kialakításában.

fogfehérítés: Ki ne szeretne hófehér fogakat? Ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk a kezelést követően fontos, hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra. Mik azok az alapanyagok, ételek, amik fogyaszthatóak és mi azok, amik nem javasoltak? Mi is a „fehér diéta”? A tanácsadás alkalmával megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, hogy minél tovább ragyogó maradhasson mosolya!

Dietetika árlista

Egyéni dietetikai konzultáció

18 000 Ft

60 perc

Étrendtervezés – 1 hetes étrend

20 000 Ft

Étrendtervezés – 2 hetes étrend

30 000 Ft

Étrendtervezés – 3 hetes étrend

42 000 Ft

Étrendtervezés – 4 hetes étrend

58 000 Ft

Antal Fanni

dietetikus

Főbb szakterületeim, melyekben segítséget tudok nyújtani:

  • Életmódváltás (fogyás, hízás, egészséges életmód kialakítása)
  • Cukorbetegség, terhességi diabétesz, prediabétesz
  • Inzulinrezisztencia
  • Kardiovaszkuláris betegségek kezelése, rizikócsökkentés (magas vérnyomás, magas trigliceridszint, magas koleszterinszint…stb)
  • Ételallergiák, ételintoleranciák
  • Emésztőrendszeri megbetegedések, gyulladásos bélbetegségek (reflux, székrekedés, epeproblémák, puffadás, Crohn betegség, Colitis Ulcerosa, diverticulumok stb.)
  • Hormonális megbetegedések (Pajzsmirigy megbetegedései, PCOS, Endometriózis)
  • Termékenységgel kapcsolatos problémák, babatervezés
  • Vesebetegség
  • Fogászati megbetegedések, nyelési nehezítettséggel járó betegségek

Bemutatkozás

2022-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Dietetikus szakirányán. Dietetika iránti érdeklődésem és csodálatom, már elég fiatal koromban elkezdődött, már több mint egy évtizede foglalkoztat engem a táplálkozástudomány, hogy miként lehetséges a lehető legegészségesebb étkezést minél gazdaságosabban kivitelezni.

Számomra elsődleges szempont az egyszerűség, hiszen az egészséges, tápláló étel elkészítése az egyén számára nem járhat teherrel.

Az innováció elkötelezett híve vagyok, szeretek új dolgokat létrehozni, hasznos reformokat alkotni ételek terén, viszont nagyra becsülöm a hagyományos gasztronómiát is, valamint szeretek embereket megismerni és segiteni elindulni az egészséges életmód, illetve a gyógyulás útján.

Szeretném megmutatni, hogy milyen módon tehetjük élvezetessé a táplálkozásunkat ahhoz, hogy azzal támogassuk egészségünket, gyógyítsuk testünket.

Jelenleg klinikai dietetikusként dolgozom. Tapasztalataim alapján a legtöbb kliens megijed a diéta szó hallatán. Célom az, hogy a félelmeket kizárjuk és megtanuljuk megérteni a szervezet működését, továbbá megmutatni, hogy apró változtatásokkal mekkora eredmények érhetőek el úgy, hogy mellette még élvezetes is az egész. Fontos, hogy ne diétaként tekintsünk az egészre, hanem életmódváltásként. Fontosnak tartom, hogy az emberekben kialakuljon a tudatos egészséges táplálkozási szokás, hiszen számtalan betegség megelőzhető lenne azáltal.

Tanácsadásaimat igyekszem minél személyre szabottan kivitelezni, megismerni a pácienseim életritmusát, étkezési szokásait és ezáltal kialakítani egy olyan életmódot, melyet biztonságosan, könnyedén és élvezettel be lehet illeszteni a hétköznapjaiba, anélkül, hogy az megterhelő lenne.

Bővebben +

Rendelési idő:

Hétfő: 16.00 – 20.00

Közvetlen bejelentkezés:

+3630 831 31 02

dietetikus.fanni@gmail.com

Az itt feltüntetett rendelési idők általános, tájékoztató jellegűek, melyek hónapról hónapra módosulhatnak. Az aktuális rendelési időkről tájékozódjon emailben, vagy pedig telefonon!

Vélemények

Akik már jártak nálunk

Tekintse meg néhány páciensünk véleményét.

Mire kitöltöttem a papírt, már hívtak is, szinte azonnal sorra kerületem. Branovics doktornő nagyon kedves és alapos volt, érezhető a hatalmas tapasztalata. Csak ajánlani tudom.

Julcsi

Tiszta rendes váró, kedves recisek, szinte azonnal sorra is kerültem, miután kitöltöttem a papírokat.

Julcsi

A végtelen kedvesség, udvarias személyzet. A recepciós is udvarias volt. Tiszta a rendelő a váró! Az asszisztens nagyon kedves mosolygós volt!

Renáta

A közelben dolgozom és a Rendelő más szolgáltatásait is igénybe szoktam venni. A Recepciós kislányok mindig nagyon aranyosak és segítőkészek.

Margó

A váróba belépve egy nagyon nyugodt és kellemes légkör fogadott a recepciós hölgyeknek köszönhetően. A tisztaságra kiemelten odafigyeltek.

Tibor

A rendelőbe belépve azonnal megnyugtató és segítőkész atmoszféra várt. A recepción dolgozók udvariasak és kedvesek voltak, össze sem hasonlítható az állami ellátással!

Sándor

Mindenki nagyon kedves és előzékeny, makulátlan tisztaság, világos, hangulatos hely.

Judit

Már az épületbe belépve kellemes légkör fogadott, a recepciósok nagyon segítőkészek és vidámak.

Ernő

A rendelő nagyon hangulatos, mindenki kedvesen segített. Kivételesen tiszta és rendezett a környezet, kevés ilyen hely van Budapesten.

Judit

Jelentkezzen be hozzánk!

Válasszon minket személyre szabott orvosi ellátásért! Modern technológiánk, kényelmes környezetünk és magas színvonalú szolgáltatásaink garantálják a gyors és biztonságos gyógyulást.