Mentálhigiéné

Mivel foglalkozik egy mentálhigiénés szakember?

A mentálhigiénés képzés egy két éves, posztgraduális képzés tehát diplomával jár. Aki ezt a képzést elvégzi, már rendelkezik egy alap
diplomával és arra épülve végzi el a két éves mentálhigiénés szakember képzést. Az egyetemi órák során betekintést nyerünk a pszichológia főbb területeibe, irányzataiba de alapvetően Carl Rogers nevéhez köthető személyközpontú szemléletre épül az oktatás.

A mentálhigiénés szakember egészséges embereket támogat abban, hogy nehézségeikkel könnyebben megküzdjenek, a krízishelyzetekhez jobban alkalmazkodjanak, veszteségeiken könnyebben túljussanak, testi-lelki egészségüket megőrizhessék, párkapcsolataikat jobban megértsék és ezáltal magukat jobban megismerhessék, célokat, értelmet találjanak az életben. Felsoroltakban van hasonlóság a pszichológusok tevékenységével.

Mit nem csinál(hat) egy mentálhigiénés szakember?

Nem diagnosztizál, nem ír szakvéleményt, nem foglalkozik mentális zavarokkal, nem ír fel gyógyszert!

Amennyiben realizálja, hogy a kliens problémája az ő kompetenciáját, segítő határait túlhaladja, úgy a mentálhigiénés ajánl maga helyett megfelelő szakembert, klinikai szakpszihológust, vagy pszichiátert.

A legfontosabb, hogy a kliens rámerje bízni magát a mentálhigiénés segítőre, őszintén felmerje tárni a problémait, érezze, hogy biztonságban van, komolyan veszik, érezze az őszinte érdeklődést és együttérzést.

Alapvetően a mentálhigiénés szakemberre ugyanazok az etikai és titoktartási elvek vonatkoznak, mint amelyek a pszichológusi titokkörbe tartoznak.

Mentalhigiéné árlista

Személyes ülés-tanácsadás

15 000 Ft

60 perc

Online ülés-tanácsadás

12 000 Ft

60 perc

Önismereti csoportban való részvétel

18 000 Ft

/fő /alkalom

Mihály-Elkán Orsolya

Mentálhigiénés szakember

Aki segítő szakmában dolgozik, annak általában nagy az érdeklődése a lelket, a személyiséget és az általános testi-lelki jóllétet érintő technikák, módszerek iránt. Ez nálam is így van, ezért korábban elvégeztem a Hatha jóga képzéseit: felnőtt, gyermek és kismama jóga oktató lettem. Ezzel párhuzamosan elvégeztem az NLP coaching practitioner tanfolyamot, melyben számos stresszoldó, erőforrásgyűjtő, érzelmek, problémák átkeretezésére szolgáló nagyszerű technika van. Márciustól pedig Fókuszterápiás önismereti csoportba nyertem felvételt, mely technikát későbbi mentálhigiénés tevékenységeimben szeretném kamatoztatni.

Mi történik az első találkozáskor? A szaknyelv első interjúnak hívja mely lehet 1-3 alkalom is, klienstől függően, hogy mennyit hajlandó kitárulkozni, mennyire fogadja bizalmába, az akkor még számára idegen embert.

Az első találkozáskor elmondod, hogy miért kerestél fel, mivel szeretnél foglalkozni, milyen életterületeid érintettek, mi történt veled, amiért megkerestél, egyszóval feltárjuk, hogy az elkövetkező időben mivel szeretnél foglalkozni az önismereti utadon én pedig miben és hogyan tudlak támogatni, kísérni.

Bővebben +

Rendelési idő:

A hét: Kedd és Csütörtök: 10.00 – 20.00

B hét: Hétfő és Péntek: 10.00 – 20.00

Az itt feltüntetett rendelési idők általános, tájékoztató jellegűek, melyek hónapról hónapra módosulhatnak. Az aktuális rendelési időkről tájékozódjon emailben, vagy pedig telefonon!

Vélemények

Akik már jártak nálunk

Tekintse meg néhány páciensünk véleményét.

Mire kitöltöttem a papírt, már hívtak is, szinte azonnal sorra kerületem. Branovics doktornő nagyon kedves és alapos volt, érezhető a hatalmas tapasztalata. Csak ajánlani tudom.

Julcsi

Tiszta rendes váró, kedves recisek, szinte azonnal sorra is kerültem, miután kitöltöttem a papírokat.

Julcsi

A végtelen kedvesség, udvarias személyzet. A recepciós is udvarias volt. Tiszta a rendelő a váró! Az asszisztens nagyon kedves mosolygós volt!

Renáta

A közelben dolgozom és a Rendelő más szolgáltatásait is igénybe szoktam venni. A Recepciós kislányok mindig nagyon aranyosak és segítőkészek.

Margó

A váróba belépve egy nagyon nyugodt és kellemes légkör fogadott a recepciós hölgyeknek köszönhetően. A tisztaságra kiemelten odafigyeltek.

Tibor

A rendelőbe belépve azonnal megnyugtató és segítőkész atmoszféra várt. A recepción dolgozók udvariasak és kedvesek voltak, össze sem hasonlítható az állami ellátással!

Sándor

Mindenki nagyon kedves és előzékeny, makulátlan tisztaság, világos, hangulatos hely.

Judit

Már az épületbe belépve kellemes légkör fogadott, a recepciósok nagyon segítőkészek és vidámak.

Ernő

A rendelő nagyon hangulatos, mindenki kedvesen segített. Kivételesen tiszta és rendezett a környezet, kevés ilyen hely van Budapesten.

Judit

Jelentkezzen be hozzánk!

Válasszon minket személyre szabott orvosi ellátásért! Modern technológiánk, kényelmes környezetünk és magas színvonalú szolgáltatásaink garantálják a gyors és biztonságos gyógyulást.