Csontkovács

Mit jelent a csontkovácsolás?

A csontkovácsolás egy népies elnevezés egy ősi masszázstechnikára, mely során az izomzat fellazítását követően 126 ízületünket mozgatjuk át – nyakcsigolyáktól kezdve a keresztcsonton át egészen a lábujjakig. A fogások kivitelezése közben bioenergia átadása történik, ezzel biztosítva a mozdulatok fájdalommentességét.

A kezeléseket Kovács-Magyar András módszere szerint végezzük, az általa a világ minden pontjáról összegyűjtött legbiztonságosabb és leghatékonyabb fogásokat alkalmazva.

Kinek van szüksége csontkovács kezelésre?

Nyakfájás? Hátfájás? Derékfájás? Gerincsérv? Gerincferdülés? Tartásproblémák? Vállfájdalom? Teniszkönyök? Térdproblémák? Izületi panaszok?

A kezelés segítségével megelőzhető a mozgásszervi panaszok kialakulása, melyre a mai ember mozgásszegény és stresszes életmódja igencsak hajlamosít. Évente 1-2 kezelésre mindenkinek segíthet egészsége megőrzésében. Fokozottabb fizikai igénybevétel, nehéz fizikai munka, irodai ülőmunka esetében évi 3-4 kezelés is szükséges lehet megelőzés céljából. Kialakult probléma esetében általában 3 egymást követő kezelésre van szükség néhány héten belül.

A mozgásszervi panaszok mellet fontos megemlíteni, hogy belső szerveink beidegzése gerinctől ered, ezért gerincünk állapotával összefügghetnek olyan tünetek is, mint amilyen a szédülés, fülzúgás, fejfájás, de akár szívritmus zavar, allergia, cukorbetegség, emésztési probléma, menstruációs panaszok, meddőség. Ezek esetében a hagyományos orvosi kezelések mellett érdemes kipróbálni, hogy gerincünk állapotának javulása milyen változást eredményez.

Fontos megjegyezni, hogy a kezelések egészséges csontozatú embereknek szólnak.

Vannak olyan helyzetek, amikor a kezelés nem vagy csak részben elvégezhető. Kérjük ezekről tájékoztassa kollégánkat, illetve a vonatkozó orvosi papírokat hozza magával a kezelésre. Kezelést kizáró / befolyásoló esetek például:

Nagymértékű csontritkulás

Súlyos ízületi gyulladás

Fél éven belül elvégzett műtét

Fél éven belül történt trauma (csonttörés, szalagszakadás, stb)

Protézis, fém implantátum

Aktív daganatos betegség

Kell-e tartanom a kezeléstől?

A kezelés biztonságos és fájdalommentes. Kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek, így a fogások erőssége az Ön fizikumához fog alkalmazkodni. A legrosszabb ami történhet a kezelés alkalmával, hogy nem következik be javulás az állapotában. A gyakorlat ugyanakkor azt mutatja, hogy a vendégek már az első kezelés alkalmával jelentős eredményekről számolnak be. 

Mi történik, ha a mozgásszervi problémám lágyszövet eredetű?

Vannak olyan esetek, amikor a problémák hátterében nem egy-egy izület elmozdulása húzódik meg, hanem az izmokban és a körülöttük található kötőszöveti rétegben található feszülés, letapadás. Ilyenek kialakulhatnak valamilyen trauma (csonttörés, szalagszakadás, ficam) hatására, rossz tartás vagy túlterhelés következtében.

Ekkor a kezelések kiegészíthetők triggerpont terápiával, melynek során a szöveteket pontszerű nyomásokkal stimuláljuk, mellyel egy elviselhető fájdalomérzetet váltunk ki. Ennek hatására az idegrendszer kb. 1 percen belül “kiold”, azaz a korábban feszes terület ellazul.

Akkor is érdemes a trigger pontok kezeléséhez folyamodni, ha a fájdalmak furcsán sugároznak ki, szinte nem is meghatározható a helyük. A kötőszöveti réteg idegekkel gazdagon átszőtt, és egész testünket beborítja, így akár relatíve távoli testtájakra is adhat kisugárzó fájdalmat.

Csontkovács árlista

Csontkovácsolás vagy triggerpont terápia (alapkezelés)

20 000 Ft

30 perc

Csontkovácsolás vagy triggerpont terápia (komolyabb problémák esetén)

35 000 Ft

60 perc

Fekete András

Terapeuta

A csontkovácsolással, vagy más néven táltos masszázzsal 2012-ben találkoztam először Kovács-Magyar András rendelőjében. Akkoriban a Műszaki Egyetemen tanultam mérnök informatikusként, és az egyetemi tanulmányok okozta stressz valamint az emellett végzett súlyzós edzések leginkább a gerincemet viselték meg.

A húszas éveim elején azzal szembesültem, hogy komoly fájdalmaim vannak, még a 20 percnél hosszabb ülés is gondot jelent. Műtétet semmiképpen nem szerettem volna, sokkal inkább természetes és tartós megoldás után kutattam.

Kovács-Magyar András kollégái amellett hogy a gerincemet rendbetették, felhívták figyelmemet azokra a tényezőkre – energetikai, érzelmi, gondolati, kapcsolati, lelki és szellemi gondokra, amelyek a betegségemet kiváltották. Változtattam az életemen, így a kiváltó okok felszámolását követően az egészségem helyreállt, újra fájdalommentesen tudtam mozogni.

Bár eleinte szkeptikus voltam, a bizonyságok hatására elhatároztam, hogy én is megtanulom annak a komplex rendszernek az elemeit, amit ma Matrix Drops Protokollnak hívunk, így 2012-ben beiratkoztam az Öntudatra ébredés iskolájába. Azóta sikerrel alkalmazom a módszer elemeit – elsősorban csontkovácsolást és energiakezelést a hozzám fordulókon.

Később a csontkovácsolás kiegészítése képpen megismerkedtem a triggerpont terápia módszerével, mellyel a lágyszövetekben – izmokban, kötőszövetekben – keletkezett beállások, traumák és túlterhelések következményei oldhatóak fel hatékonyan.

Bővebben +

Rendelési idő:

Péntek: 8.30 – 13.30

Bejelentkezés telefonon: +36 20 413 2456

Az itt feltüntetett rendelési idők általános, tájékoztató jellegűek, melyek hónapról hónapra módosulhatnak. Az aktuális rendelési időkről tájékozódjon emailben, vagy pedig telefonon!

Vélemények

Akik már jártak nálunk

Tekintse meg néhány páciensünk véleményét.

Mire kitöltöttem a papírt, már hívtak is, szinte azonnal sorra kerületem. Branovics doktornő nagyon kedves és alapos volt, érezhető a hatalmas tapasztalata. Csak ajánlani tudom.

Julcsi

Tiszta rendes váró, kedves recisek, szinte azonnal sorra is kerültem, miután kitöltöttem a papírokat.

Julcsi

A végtelen kedvesség, udvarias személyzet. A recepciós is udvarias volt. Tiszta a rendelő a váró! Az asszisztens nagyon kedves mosolygós volt!

Renáta

A közelben dolgozom és a Rendelő más szolgáltatásait is igénybe szoktam venni. A Recepciós kislányok mindig nagyon aranyosak és segítőkészek.

Margó

A váróba belépve egy nagyon nyugodt és kellemes légkör fogadott a recepciós hölgyeknek köszönhetően. A tisztaságra kiemelten odafigyeltek.

Tibor

A rendelőbe belépve azonnal megnyugtató és segítőkész atmoszféra várt. A recepción dolgozók udvariasak és kedvesek voltak, össze sem hasonlítható az állami ellátással!

Sándor

Mindenki nagyon kedves és előzékeny, makulátlan tisztaság, világos, hangulatos hely.

Judit

Már az épületbe belépve kellemes légkör fogadott, a recepciósok nagyon segítőkészek és vidámak.

Ernő

A rendelő nagyon hangulatos, mindenki kedvesen segített. Kivételesen tiszta és rendezett a környezet, kevés ilyen hely van Budapesten.

Judit

Jelentkezzen be hozzánk!

Válasszon minket személyre szabott orvosi ellátásért! Modern technológiánk, kényelmes környezetünk és magas színvonalú szolgáltatásaink garantálják a gyors és biztonságos gyógyulást.